قبل از دریافت خدمات سئو یا یادگیری سئو میبایست بدانید سئو چیست؟ اِس ای اُ (SEO) یا به اصطلاح سئو، بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو برای افزایش کیفیت و تعداد بازدیدکنندگان یک وبسایت و بهبود رتبه بندی آنها در نتایج موتورهای جستجوی الگوریتمی می باشد. با بهینه سازی سایت، وبسایت شما در نتایج جستجوی ارگانیک یا طبیعی گوگل توسط کاربران به نمایش گذاشته میشود.
در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:
کمی ساده تر و قابل درک تر SEO را تعریف کنیم: زمانیکه شما به دنبال خدمات یا کالا وآموزش یا حتی سوالات خود در اینترنت هستید و در موتورجستجویی مثل گوگل سرچ میکنید؛ درنتیجه جستجو شما تعدادی لینک سایت های مختلف را میبینید. شما به عنوان کاربر و مخاطب اون حوزه مدنظر جستجو وارد سایت های ابتدایی شده که شما را جذب کرده و بالای 90 درصد هم جوابتان را ازآنها خواهید گرفت. سئو یعنی همین. یعنی این سایت هایی که مشاهده کردید درواقع فرایندهای سئو را گذرانده اند و پاسخگوی نیاز و جستجوی شما شده اند.
شما اگر کارفرما یا صاحب بیزنس هم باشید درواقع با سئو سایتتان توانستید مخاطبین هدفمندتان را جذب کنید. چراکه بهترین پاسخ ها را برای آنها دارید و بهترین و با کیفیت ترین خدمات و محصولات یا آموزشتان و … را آماده ارائه به آنان کرده اید. مسلما کاربران یا مشتریان هم بهترین جوابدهنده نیاز و جستجوشان را انتخاب خواهند کرد. پس درنهایت کمک کننده در افزایش فروش شماست. بنابراین بهتر است بدانید سئو زیر مجموعه ای قوی از بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ است.
اینکه SEO یا سئو چیست؟ در واقع شامل اصول و موارد بسیاری است. میتوان گفت این روزها کسب و کارها با ورود به دنیای اینترنت و جهانی شدن، برای رقابت، دیده شدن، برند و ترافیک بالا و جذب مشتری نیاز به بهبود سایت خود دارند. با سئو سایت به اهداف بازدید بالای سایت، ایجاد برند و ترافیک بالا، رتبه برتر در صفحه نتایج جستجو و در نتیجه جذب مشتری و افزایش فروش محصولات، تبلیغاتی برتر خواهید رسید.
نتایج تحقیقات و مطالعات حاکی از آنند که وب سایتهای موجود در صفحه اول جستجو گوگل ۹۵% کلیک ها را شامل می شوند، همچنین صفحات بالاتر و برتر میزان کلیک و ترافیک بیشتر و بالایی را دریافت میکنند.
نتایج جستجو الگوریتمی، در واقع همان نتایج نشان داده شده بعد از تبلیغات گوگل است. لیست های متفاوت دیگری در نتایج جستجو google مشاهده میشوند، مانند: نقشه ها، ویدئوها، اخبار و … . SEO میتواند شامل بهبود دید در این مجموعه نتایج باشد.
همانطور که پیشتر توضیح دادیم رضایت کاربر الویتیست در SEO. بنابراین از اینجا مفهوم سئو درواقع یعنی بهبود تجربه کاربری در جستجوها، یعنی همان Search Experience Optimization.
چگونگی کار سئو
موتور جستجو قدرتمند گوگل دارای الگوریتم ها و خزنده هایی برای بررسی سایتها و رتبه بندی مطابق با الگوریتم های گوگل است. خزنده ها و ربات های موتورهای جستجویی چون گوگل و بینگ که گاهی عنکبوت مینامند، به جمع آوری اطلاعات از تمامی محتواهای موجود و منتشر شده در بستر اینترنت میپردازند. درنهایت محتوا و صفحه مفیدی که کاربران در جستجویش هستند در رتبه های برتر و صفحه اول موتور جستجو نمایش میدهد. این بررسی ها مبنیست بر در دسترس بودن و از لحاظ فنی صحت و درستی سایت، میزان بکار بردن واژه های مورد استفاده افراد در موتورهای جستجو، محتوای با کیفیت و مفید که مورد جستجو و پسند کاربران می باشد.
بنابراین نکته حائز اهمیت اینکه سئو سایت مختص برای موتورهای جستجو نیست بلکه کاربران و بازدیدکنندگان بسیار مهم هستند. این روزها تجربه کاربران از جستجو ارزشمند بوده و بنابراین سئو سایت ها به بهینه سازی تجربه کاربری از جستجو می پردازد. هدف اینکه کاربر به انتظاراتش از جستجو خود برسد مد نظر گوگل و متخصصین سئو در بهین لند است. انجام سئو، نیازمند زمان، صبر و حوصله، تلاش و پشتکار فراوان و البته دانش تخصصی برای بدست آوردن نتایج مطلوب و برتر می باشد.
شاید اسم تبلیغات پولی را شنیده باشید اما محدودیت زمانی و هزینه زیاد دارد. ولی بدست آوردن جایگاه ارگانیک یا طبیعی در گوگل بسیار مهم است و نیاز به پرداخت پول به موتورجستجو نیست. بنابراین کارشناسان و متخصصین سئو این فرایند را پیش می برند. در نهایت جایگاه برتر با سئو را بدست خواهید آورد.
هدف سئو چیست؟
هدف سئو در واقع بهبود سایت ها برای موتورهای جستجو می باشد حال آنکه موتورهای جستجو کاربران را در نظر دارند و خواستار نتایج مورد انتظارات کاربران هستند. بنابراین سایت ها از نظر طراحی، محتوا داخلی، کاربر پسندی، موارد خارجی سئو و بهینه سازی می شوند.
فکر کردن به سئو به عنوان یک کانال بازاریابی مبتنی بر کلیدواژه آسان است، اما واقعیت این است که اگر واقعاً می خواهید رشد را افزایش دهید، باید بدانید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و چگونه کسب و کار خود را در مقابل آنها در SERP (صفحه نتایج جستجو) قرار دهید.
رشد کسب و کار شما مهم است بنابراین بهبود سایت بایستی برای مخاطبان هدف شما و ایجاد ارتباط موثر باشد. این مورد را در تدوین استراتژی سئو بهین لند در نظر میگیریم. تا از افراد یا مخاطبین مناسب، با محتوای مناسب و محل و نقطه مناسب و حتی در سفر، ترافیک برای سایت جذب کنید.
سئو سایت نیازمند بکارگیری اصول و رعایت تکنیک های موتورهای جستجو از جمله گوگل است. وجود سایت های بسیار با بهینه سازی مناسب حاکی از فضای رقابتی سایت ها با کلید واژه های مرتب است. در این فضا انتخاب کلید واژه ها یا تحلیل کلمات کلیدی بسیار با اهمیت می باشد.
بنابراین ما باید با نحوه عملکرد موتورهای جستجو آشنا شویم تا به طور کامل روشهای بهینه سازی را برای آنها درک کنیم.
مراحل اولیه و بنیادی سئو
دانستن اصول سئو از گام ها اولیه برای پیداکردن شما در گوگل است. در کسب جایگاه برتر گوگل با استفاده از اصول، روشها و تکنیک های سئو امکان پذیر است. این عوامل موثر در فرآیند سئو همراه با زمانبری و استمرار می باشد. بنابراین از مراحل اولیه و بنیادی سئو میگوئیم:
Thecnical SEO , on-page SEO , off-page SEO
وقتی این مراحل در راستای هدفی انجام گردد نتیجه بخش است. یعنی ترافیک بیشتری را توسط رتبه های برتر جذب خواهید کرد. در ادامه به توضیح مختصری از این موارد می پردازیم.
سئو تکنیکال
رعایت اصول و تکنیک های سئو در طراحی و کدنویسی سایت، ریسپانسیو یا موبایل فرندلی بودن، بهبود سرعت سایت را سئو تکنیکال نامند. برای شروع نیازمندید سایتی با رعایت سئو تکنیکال و قواعد و اصول آن داشته باشید.
سئو داخلی یا سئو درون صفحه (On Page SEO)
سئو داخلی شامل مجموعه ای از فعالیت های درون سایت از جمله: بهینه سازی محتواها، تصاویر، لینک ها و … می باشد. در واقع بهینه سازی درونی سایت برای گوگل است. این موارد را میتوان در قالب چک لیست سئو ارائه کرد.
سئو خارجی یا سئو برون صفحه (Off Page SEO)
کلیه فعالیت های خارجی برای بهینه سازی سایت را سئو خارجی یا برون صفحه گویند. مواردی مانند بک لینک سازی، فعالیت در شبکه های اجتماعی مرتبط با هر کسب و کار، وبلاگ ها، انجمن ها، اشتراک گذاری ها و … بخشی از سئو خارجی به حساب می آیند.
وجود راهکارهای متفاوت سئو خارجی و الگوریتم های مرتبط گوگل، سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری را مطرح می کند.